Sporun Oscarları sahiplerini buldu! Burak Elmas bir daha aday olacak mı? deklare etti…

Yasmin

New member
Gillette-Milliyet iştirakinde 7. defa düzenlenen “68. Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu” ödül merasimi spor topluluğunu bir ortaya getirdi. Geceye katılan spor dünyasının ünlü simaları, Skorer TV’den Nergis Aşkın’ın sorularına samimiyetle karşılık verdi.

OLİMPİYAT ŞAMPİYONU METE GAZOZ: ÇOK BÜYÜK BİR ÖDÜL MERASİMİ

Tokyo Olimpiyatları’nda ülkemize altın madalya kazandırarak bir unsur imza atan ulusal okçu Mete Gazoz, gecede iki ödül birden aldı. Gazoz Skorer’e yaptığı açıklamada “Çok büyük bir ödül merasimi. Türkiye’nin sayılı ödüllerinden. Bu yüzden bugün burada olmak benim için memnunluk verici. hayatım tam değişti ve ben de değişmesini bekliyordum lakin bu kadar değişmesini de ummuyordum. Bu değişim hoş tarafta oldu. Saha ortasında yaptığınız bir şeyin beşerler tarafınca takip edilip çocuklarına sizi rol model olarak göstermeleri epeyce gurur verici. O yüzden hayli hoş oldu” diye konuştu.

ULUSAL VOLEYBOLCU BİRİNCİNİN AYDIN: BU TERTİBE KATILMAK BÜYÜK GURUR

Galatasaray HDI Sigorta formasını giyen ulusal voleybolcu Birincinin Aydın, bu biçimde büyük bir tertibe katıldığı için büyük gurur duyduğunu belirterek “Gecede fazlaca hoş bir ortam var. Play-offlardan evvel bir maçımız kaldı. Doğal ki galibiyetle bitirmek istiyoruz dönemi. Galibiyetle başlarsak galibiyetle bitireceğimize inanıyorum. Gayemiz beşincilik. Umarım beşinci bitirebiliriz. Bu dönem benim fazlaca çalıştığım bir dönem oluyor. Çok yoruluyoruz tabi ki, maç temposu epeyce ağır. Ekip olarak hoş bir dönem geçiriyoruz. Maksadımıza de ulaşırsak fazlaca hoş bitecek” formunda görüş belirtti.

TEKNİK YÖNETİCİ MUSTAFA DENİZLİ: BU MARKA İÇİNDE ÖDÜL ALMAK, ÖDÜL VERMEK GURUR VERİCİ

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı şampiyon yaparak tarihe geçen ve son olarak Altay’ı çalıştıran teknik yönetici Mustafa Denizli gecenin kıymetine vurgu yaptı ve ekledi: “Aşağı üst ödül merasiminin son 30-35’inde varız. İstanbul haricindeyken başkalarında de oy kullanıyorduk. Milliyet, Türkiye’nin klasik olan Yılın Spor Ödülü’nü düzenleyen bir marka. Bu marka içerisinde ödül almak, ödül vermek hayli gurur verici. ötürüsıyla hiç bir dönem kaçırmamaya çalıştım ve kaçırmadım. Hepsine katılmak nasip oldu. Bu akşam da muvaffakiyete layık görülen atletleri görüp onlarla gurur duyacağız. Her futbolcu, her teknik adam en düzgününü vermeye çalışıyor. Onlar da en güzelini vermeye çalıştı. Şiddetli kuralarla karşılaştık. İleriye umut taşımak her vakit mümkün. Burada hem deneyimli hem genç arkadaşlarımız var. Kimi arkadaşlarımız da yavaş yavaş ayrılıyor. son olarak Burak Yılmaz ayrıldı. Yeniler inşallah gidenleri aratmaz.”

GALATASARAY LİDERİ BURAK ELMAS: G.SARAY’A HİZMET ETMEYE ÖMRÜM BOYUNCA DEVAM EDECEĞİM

Olağan Genel Kurul’da idari olarak ibra edilmeyen ve seçim sonucu alan Galatasaray Lideri Burak Elmas, Milliyet’in Yılın Atleti Ödül Merasimi’ne birinci vakit içinderda 24 yaşında katıldığını tabir ederek “Sporcuların ödüllendirilmesi, onurlandırılması ve Türk atletlerinin teşvik edilmesi için epey önemli bir merasim. Bu kadar uzun vakittir devamlılığının olması da epeyce sevindirici bir şey. Onun için bu merasimi fazlaca değerli buluyorum, emeği geçen herkese teşekkür ederim.

‘ÜYELERİMİZİN ALDIĞI KARARLARIN GEREKTİRDİKLERİNİ YAPIYORUZ’

Galatasaray genel heyet üyeleri bir karar aldı. Ben Galatasaraylıyım, Galatasaray’ın ortasında yaşamaya, Galatasaray’ın kederleriyle dertlenmeye, Galatasaray’ın başarılarıyla sevinmeye hayatım boyunca sevinmeye devam edeceğim. Burada kıymetli olan Galatasaray’a güzel olmasıdır. Bizler üyelerimizin aldığı kararların gerektirdiklerini yapıyoruz. Biz nazaranvde olduğumuz son saate kadar da Galatasaray’ın haklarını savunmaya, Galatasaray için en hakikat olanı yapmaya, çabalamaya devam edeceğiz. daha sonrasındası üyelerin takdiridir. Umarız Galatasaray için en yanlışsız, en güzel olan karar verilir. Şu an için gelecekle ilgili konuşmanın vakti değil. Galatasaray’a hizmet etmek için koltuk sahibi olmaya gerek yok. Galatasaray’a hizmet etmeye ömrüm boyunca devam edeceğim” formunda konuştu.

DÜNYA ŞAMPİYONU ULUSAL CİMNASTİKÇİ AYŞE BEGÜM ONBAŞI: ÇOK ESASLI ÖDÜL MERASİMİ

Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonu Ayşe Begüm Onbaşı, Gillette-Milliyet Yılın Atleti ödül merasiminin epeyce esaslı olduğunu söz ederek şu biçimde devam etti: “Burada bulunmak benim için fazlaca değerli. Bütün paydaşlara teşekkür etmek istiyorum. Hem hayli heyecanlı bir tertip tıpkı vakitte yaptığımız sporlara stop verip kendimize vakit ayırabiliyoruz. Ondan dolayı hayli memnun ve hayli heyecanlıyım. Çok ağır bir dönem bizi bekliyor. birinci vakit içinderda 8-10 Nisan’da Çekya’da düzenlenecek Aeorobik Open Cup var. daha sonrasında da Romanya ve Dünya Şampiyonası’yla devam edeceğiz. Bu sene Cumhuriyet tarihinde bir birinci olan Dünya Oyunları’nda triolar kategorisinde kadro arkadaşlarımla bir arada ülkemizi temsil edeceğiz, bunun heyecanını yaşıyoruz. Bir yandan da Dünya Şampiyonası hazırlığı var. İnşallah bir kere daha Dünya Şampiyonu olmak için çalışıyoruz. Maksatlar bunlar. Bizi izlemeye devam edin.”

TVF LİDERİ MEHMET AKİF ÜSTÜNDAĞ: VOLEYBOL TOPLULUĞU İSMİNE ÇOK GURURLUYUM

Türkiye Voleybol Federasyonu Lideri Mehmet Akif Üstündağ geceye katıldığından dolayı fazlaca keyifli ve gururlu olduğunu belirterek “68 yıldır aralıksız olarak devam eden Gillette Milliyet ödül merasiminde olmak, temsil ettiğimiz branşın bugünlerde daima ödül alması, sürdürülebilir başarıyı devam ettirmesi başka bir gurur. Topluluğum ismine federasyon lideri olarak fazlaca memnunum, bir o kadar da gururluyum. Sponsor Gillette’ye, Milliyet ailesine hayli teşekkür ediyoruz. Demirören ailesi Milliyet’i aldığı günden bu güne kadar aralıksız hoş bir biçimde devam ettirmesi memnunluk verici. Ben doğduğumda Milliyet Ödül Törenleri’ni bilirdim, bugün lider olarak geldik, Milliyet Ödül Törenleri’ni görüyoruz ve ortasında olmaktan da gurur duyuyoruruz. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

‘ECZACIBAŞI’NIN AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU’NU KUTLADIK’

Geçen hafta Eczacıbaşı’nın Avrupa Şampiyonluğu’nu kutladık. Halkbank finalde berbat bir biçimde şampiyonluğu kaçırdı. Kesinlikle bir Türk grubunun final oynadığı bir gün yaşayacağız. Bu turnuvalar bitecek, ulusal ekip tertipleri başlayacak. 30 Mayıs’ta Milletler Ligi’ne katılıyoruz. Son dört yılda ikincilik, üçüncülük ve dördüncülük elde ettik. Umarım bu sefer de birincilikle taçlandırırız. Akabinde Dünya Şampiyonası var. Erkek ulusal ekibi 38 yıl ortadan daha sonra dünya şampiyonasına direkt katılma hakkı elde etti. Bu ağır tempoda umarım bir daha ülkemizi en yeterli biçimde temsil ederiz” açıklamasını yaptı.

TRABZONSPOR LİDERİ AHMET AĞAOĞLU: EVVELDEN KUPON BİRİKTİREREK KATILIRDIK

Muhteşem Lig’de emin adımlarla şampiyonluğa koşan önder Trabzonspor’un Lideri Ahmet Ağaoğlu şöyleki konuştu: “Eskiden kupon biriktirerek katılırdık, artık teknoloji gelişti internet üzerinden oylama yapılıyor. Benim hatırladığım Türkiye’de manalı, klasikleşmiş, uzun yıllardır soluksuz devam ettiren tek tertip. 2006 yılında yılın spor adamı mükafatını kazanmıştım. Benim için epeyce manalıydı. Konutumun en hoş köşesinde sakladığım bir ödül.

‘İNŞALLAH İPİ GÖĞÜSLERİZ’

Matematiksel olarak o kupayı garantilemeden onu sahiplenmeyi gerçek bulmuyorum. Sporun hoşluğu sürprizle dolu olmasıdır. İnşallah sürprizlerle karşılaşmayız zira herkes epeyce emek verdi. Bu işin perde gerisi var. Yalnızca liderle, idareyle, hocayla ve oyuncularla sonlu bir muvaffakiyet değil. Bunun belgeselini yaptığımız vakit emin olun Mardin’deki Trabzonlu’dan Paris’teki Trabzonlu’ya kadar uzanan epeyce geniş ve bir o kadar hoş öyküsü var. İnşallah ipi göğüsleriz bu biçimde bilgileriyla konuşuruz.”

KONYASPOR LİDERİ FATİH ÖZGÖKÇEN: 68 YILDIR BU GELENEĞİ DEVAM ETTİREBİLMEK ÖNEMLİ

Yılın Gillette Üzere Hareketi Ödülü’ne layık görülen Konyaspor Teknik Yöneticisi İlhan Palut’un mükafatını alan Lider Fatih Özgökçen, “68 yıldır bunu devam ettirebilmek kıymetli bir hadise, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Konyaspor’a Yılın Gillette Üzere Hareketi Ödülü’nün verilmesi, bizim için kıymetli bir iş. 6 yaşındaki kızım, bu Vanspor maçındaki hadise olduğu vakit ‘Baba fair-play güzellik yapmak mı?’ demişti. Ben de tam manasıyla ‘iyilik yapmak’ demiştim. Sahiden bunun ödüllendirilmesi kulübümüz açısından son derece değerli.

‘AMACIMIZ İKİNCİLİK AMACINA ULAŞMAK’

Artık lig bitmek üzere. Hedefimiz 8 haftayı galibiyetle tamamlayıp ikincilik amacına ulaşmak. Avrupa’ya gitsek de takım yapısında mütevazılıgı elden bırakmayacağız. Zira maddi imkanlar ölçüsünde transfer yapmak zorundasınız. bir daha de iki yahut üç kulvarda yarışılacağı için kadroyu da ona bakılırsa kurmak gerekir” sözlerini kullandı.

P&G TÜRKİYE VE KAFKASYA İDARE KONSEYİ LİDERİ TURNAOĞLU: BU SENE REKOR OY VAR

Procter&Gamble Türkiye ve Kafkasya İdare Şurası Başkanı Tankut Turnaoğlu gece ile ilgili görüşlerini şu biçimde lisana getirdi: “Dile kolay 68 sene olmuş. Biz de Gillette olarak 7 yıldır birlikteiz. Bu sene rekor bir oy var. 5 milyon oy kullanıldı, geçen yılın iki katı. Gillette-Milliyet beraberliği fazlaca geniş kitlelere ulaşıyor. Geçen sene bir spor yılıydı. 2020’de Covid’ten dolayı bir sürü tertip 2021’e geldi. Bu sene kazananları test etmek açısından en güç sene oldu. Tarihteki en başarılı olimpiyat yılımızdı. Olimpik anneler projesi devam ediyor. Biz 2017’de Tokyo Olimpiyatları için 30 sportmen ve annesine dayanak açıklamıştık. Bunu da sonrasındasında 34’e çıkardık ve bu atletlerin 29’u Tokyo’da yarıştı. 29 atletin 8’i madalya aldı. Bunlar içinde Mete Gazoz ve Busenaz Sürmeneli de var. Altın madalyalı atletlerin ve annelerinin de biz destekçisiydik. Artık iki ay ortasında Paris Olimpiyatları için 35 atlet ve annesine dayanak açıklayacağız ve bu sefer ortasında paralimpik atletler da olacak. Biz de tabi anneleri çocuklarının tertipli spor yaptırmasına özendirmek istiyoruz. Olimpiyata gidemeyebilirler fakat tertipli spor yapan çocuk hayatta kesinlikle başarılı olacaktır. Bütün annelere buradan davet yapmış olayım.”

OLİMPİYAT ŞAMPİYONU ULUSAL BOKSÖR BUSENAZ SÜRMENELİ:

Tokyo Olimpiyatları’nda altın madalya kazanarak Türk spor tarihine geçen ulusal boksör Busenaz Sürmeneli, Yılın Bayan Atleti Ödülü’ne layık görüldü. Başarılı sportmen hislerini şu biçimde lisana getirdi: “Yılın Bayan Atleti olmaktan dolayı hayli memnunum. Sıkıntı günler geçirilen ülkede bu mükafatı almak hayli gurur verici. Bu mükafatı konutumun en hoş köşesine koyacağım inşallah. Çok yoğunuz, 1.5 ay daha sonra İstanbul’da Dünya Şampiyonası var.

‘İSTANBUL’DA DÜNYA ŞAMPİYONU OLMALIYIM’

Olimpiyat Şampiyonu olarak gidiyorsan Dünya Şampiyonu olarak çıkman lazım oradan. Rakipler de buna bakılırsa hazırlanıyor. Artık rakipler ‘Busenaz’ı nasıl yenerim?’ diye düşünüyor. O da benim için hayli güç. Ruhsal olarak daha âlâ duruma gelirsek yeterli olacağını düşünüyorum. Sonu hoş olacaksa sevdiklerimi de özlerim, her türlü zorluğun üstesinden gelirim diye düşünüyorum. Türkiye’de düzgün rakiplerle dövüşeceğiz. 84 ülkeyle en epey iştirak olan Dünya Şampiyonası olacak. Yeni rakipler, yeni sıkletler. Bakalım nasıl olacak heyecanlıyım.”

A ULUSAL BAYAN VOLEYBOL KADROSU ANTRENÖRÜ GUIDETTİ: MEMNUN VE GURURLUYUM

Tokyo Olimpiyatları’nda madalyanın eşiğinden dönen ve AXA Sigorta Yılın Antrenörü Ödülü’nü alan Giovanni Guidetti, “Bu büyük tertipte olmaktan dolayı fazlaca memnunum. Voleybolun Türkiye için epey kıymetli hale gelmesinden ve voleybolun bu ülkede bu biçimde gelişim göstermesinden memnunluk ve gurur duyuyorum” dedi.