TFF’den ekran ihtilali

Yasmin

New member
Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) ağustos ayı eğitim semineri, MHK Danışmanı Hugh Dallas’ın da iştirakiyle Riva’da gerçekleştirildi. Seminerde değerli açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu Lideri Mehmet Büyükekşi, Muhteşem Lig’de 4. haftadan itibaren hakem kararlarının yayıncı kuruluşta değerlendirileceğini bildirdi.

Başkan Büyükekşi, “MHK Başkanvekili (Murat Ilgaz) ve MHK Hakem Danışmanı (Hugh Dallas) her hafta salı günü yayıncı kuruluşla belirlenen bir saatte haftanın hakem performanslarını manzaralı olarak değerlendirecekler. Yanlışsa yanlış diyeceğiz. İnsan kusur yapmaya müsait. Kâfi ki arka niyet olmasın” dedi.

Hakem atamalarıyla ilgili bilgi aktaran Lider Mehmet Büyükekşi, Beşiktaş Lideri Ahmet Parıltı Çebi’nin Alanyaspor maçının hakemi Yasin Kol’la ilgili kelamlarına de üstü kapalı yanıt verdi.

Büyükekşi, “Hakem atamalarını algoritma yapıyor. ‘O hakemi istemiyorum, bu hakemi istemiyorum” kelamlarının karşılığı bizde yok. Bunu herkes bu biçimde bilsin. bu biçimde lig oynanmaz. Yasin Kol bu hafta atanmadı ancak geçen hafta maç yöneten hiç bir hakem de atanmadı. Yani bir kulüple ilgili bir karar asla olmaz. Daha fazla maç oynandıkça elimizde daha fazla data olacak. çabucak hemen 2. haftadayız. Bu hoş sisteme inanmanızı ve güvenmenizi istiyoruz. Sabır ve anlayış rica ediyorum” diye konuştu.

‘Kol, bir süre dinlenecek’

MHK Başkanvekili Murat Ilgaz, Alanyaspor-Beşiktaş maçının hakemi Yasin Kol’un tatmin edici bir performans ortaya koyamadığını söylemiş oldu. Ilgaz, “Geçtiğimiz 2 haftada kimi minör yanılgılarla şüphesiz karşılaştık. Bilhassa sarı kartların fazlaca kolay çıktığını ve bu kolay çıkan sarı kartların da devamında problemler yarattığını tespit ettik. Yasin Kol’un gözlemci raporları pek tatmin edici düzeyde değil. Verdiği iki penaltı sonucu da doğruydu lakin maçta standardı tutturamadı ve istediğimiz düzeyde maçı tamamlayamadı. bir süre dinlenecek, sırası gelince de bir daha misyon alacak” dedi.