Harika Lig yıldızları artık Ronaldo’nun kadro arkadaşı! Transfere reaksiyon

Yasmin

New member
Portekiz Ulusal Kadrosu ile Dünya Kupası’nda bekleneni veremeyen ve dev turnuvadan hayal kırıklığı ile ayrılan Cristiano Ronaldo’nun yeni adresi Al-Nassr oldu. Yıldız ismin alacağı fiyat belirli olurken yeni kadro arkadaşları içinde Üstün Lig’de forma giyen isimler bulunuyor. Öte yandan Ronaldo’ya transferle ilgili reaksiyon geldi. İşte ayrıntılar…

MANCHESTER İLE İPLERİ KOPARDI
Manchester United Teknik Yöneticisi Erik deri Hag’la içinde büyük problemler olan Cristiano Ronaldo, Ada basınına verdiği demeçle ortalığı karıştı. Manchester United kurmayları, Portekizli futbolcunun kontratını açıklamalarının akabinde feshetti. Cristiano Ronaldo, Ada basınına verdiği röportajda şu sözleri kullanmıştı:

“Erik deri Hag bana hak ettiğim biçimde hürmet duymuyor. Tahminen de Tottenham maçında bu yüzden stattan ayrıldım. Bu hareketimden dolayı muhtemelen pişmanım lakin hoca tarafınca kışkırtıldığımı hissettim.”

DÜNYA KUPASI’NDAKİ KULÜPSÜZ TEK FUTBOLCUYDU
Dünya Kupası öncesi Manchester United’ın gruptan gönderdiği Cristiano Ronaldo, Katar’daki unutulmaz turnuvada kulüpsüz tek futbolcu olmuştu. Portekiz Ulusal Kadrosu ile çeyrek finalde Fas’a elenen dünyaca ünlü yıldız müsabakanın bitiş düdüğüyle gözyaşlarını tutamamıştı.

Manchester United ile Nottingham Forrest içinde oynanan müsabakaya tribünlerden yükselen Ronaldo tezahüratları damga vurdu. Manchester United taraftarı 2003 yılında Sporting Lizbon’dan transfer edilen Portekizli yıldız için “Kanattan ilerliyor… United’ın müziğini dinleyin… Yaşasın Ronaldo.” halinde tezahüratta bulunuyordu. Birebir müsabakada bu tezahürat genç yıldız Alejandro Garnacho için yapıldı. İngiliz basınına yansıyan haberlerde “United taraftarı Ronaldo’yu sildi” sözleri kullanıldı.

İMZAYI ATTI
Manchester United’tan ayrılan Ronaldo’nun yeni kadrosu muhakkak oldu. Cristiano Ronaldo, Al-Nassr ile 2.5 yıllık mukaveleye imza attı. Suudi Arabistan grubu ‘Dünyanın en büyük atleti Al Nassr için resmen imzaladı’ tabirleri ile transferi resmen duyurdu. İmza daha sonrası Ronaldo hislerini şu sözlerle deklare etti: “Farklı bir ülkede farklı bir lig tecrübesi için sabırsızlanıyorum. Al Nassr’ın vizyonu çok ilham verici ve etkileyici. Bir an evvel ekip arkadaşlarıma katılmak için heyecanlıyım.”

KAZANACAĞI ÜCRET
Kulüpten yapılan açıklamada Ronaldo’nun kazanacağı fiyat belirtilmezken Fabrizio Romano’nun aktardığı bilgilere nazaran ticari mutabakatlar da dahil olmak üzere yılda yaklaşık 200 milyon Euro kazanacak.

TAKIM ARKADAŞLARI HARİKA LİG’DEN
Cristiano Ronaldo, Al Nassr’da yolu Muhteşem Lig’den geçen Vincent Aboubakar, Talisca ve Luiz Gustavo ile grup arkadaşı olacak. Öte yandan kaleci Ospina da Al Nassr’da forma giyiyor.

‘DERDİN PARA OLSAYDI…’
Ronaldo’nun bu sonucu büyük şaşkınlık yaratırken Piers Morgan’a verdiği röportaj bir daha gündem oldu. 1 ay evvel Ronaldo, Piers Morgan’ın “derdin para olsaydı artık Suudi Arabistan’da olurdun, hükümdarlar üzere para kazanırdın lakin seni motive eden bu değil.” yorumuna: “Tabi ki, ben hala en üst düzeyde futbol oynayıp goller atabileceğime inanıyorum.” demişti.

ÖZCAN: BİTEN BİR KARİYER
Spor yorumcusu Emre Özcan toplumsal medya paylaşımında “United’daki hocalarına saygısız diye ateş ettiği röportajdan iki ay daha sonra Al-Nassr’da biten bir meslek. Oynatılmama niçininin hürmet değil de öteki şeyler olduğunu gösteriyor bu transfer. Üzücü bir son oldu.” tabirlerini kullandı

REKORLARI KIRMIŞTI
Nacional altyapısında futbola başlayan Cristiano Ronaldo ondan sonrasında Sporting Lizbon, Manchester United, Real Madrid ve Juventus formaları giydi. 37 yaşındaki yıldız için toplam 247 milyon euro bonservis bedeli ödendi. Yıldız oyuncu bu süreçte 701 gol ve 223 asist üretti.