Golf severler Kanser Farkındalık Haftası için Kemer Country’de buluştu

Yasmin

New member
‘Ladies & Men’s Kanser Farkındalık Golf Turnuvası 2022’ 1-7 Nisan Kanser Farkındalık Haftası kapsamında Doğtaş ana sponsorluğunda gerçekleştirildi. Kemer Country Club’ta düzenlenen aktifliğe Demirören Holding İdare Şurası Üyesi Erdoğan Demirören, Doğanlar Holding İdare Heyeti Lider Yardımcısı Doğan Ali Doğan’ın eşi Fatmanur Uysal Doğan, Prof. Dr. Berrin Pehlivan, Prof. Dr. İstek Kunt, Prof. Dr. Hakan Özyuvacı, Emel Yıldırım, Canan Edipoğlu ve Pervin Topbaş katıldı.

Turnuvanın sıhhat sponsoru BHT Clinic oldu. 31 Mart’ta Kemer Country Club’ta, Fit 360 ve Azur Kozmetik’in de sponsorlar içinde yer aldığı aktiflik büyük ilgi gördü. Kanser Farkındalık Haftası’nda bir ortaya gelerek kamuoyunda farkındalık oluşturmayı hedefleyen iş ve sanat dünyasının tanınmış isimleri de iştirakleriyle aktifliğe takviye verdi.

DURUMAN: ERKEN TEŞHİŞLE KANSERİN YÜZDE 90 DERMANI VAR

Oyun daha sonrası düzenlenen öğlen yemeğinde konuşan Türk Kanser Derneği Lideri Burak Duruman, “Kanserden kaçışımız yok, 8 ile 12 yıl içinde hücrelerimizin bozulmasıyla oluyor. Yiyecek, içecekler, soluduğumuz hava ve makus alışkanlıklarımıza dikkat etmeliyiz. Kansere birfazlaca deva var, kronik hastalığa çevrildi. Bu niçinle memnunuz, erken teşhis edilen bütün kanser türlerinin yüzde 90 dermanı var. Kanser taramalarını fiyatsız yapıyoruz. Pandemi kanserin seyrini olumsuz etkiledi. 2 buçuk yıldır taramalar tam manasıyla yapılamıyor. Yapılamadığı için de erken evrede kurtulabilecek hastalarımız bize geç evrede geliyor. bu vakitte tedavisi eksik kalan hastalarımız da fazlaca oldu. Onun için ortayı kapatmalıyız. Erken teşhisin ehemmiyetini her yerde lisana getiriyoruz. Kansere yakalanabiliriz lakin biroldukça kanser cinsinde erken teşhisle birlikte kurtulma oranlarımız devasa yükseklikte. Sağlığımızdan daha pahalı hiç bir şey yok bu sebeple tüm işlerimizi erteleyebiliriz fakat sıhhat taramalarımızı aksatmadan nizamlı olarak gerçekleştirmeliyiz” dedi.

OYUNCU AKSOY: ‘KANSERSİN’ DEDİKLERİNDE İNANAMADIM

Art Sokaklar dizisinde canlandırdığı ‘Volkan komiser’ karakteriyle tanınan oyuncu Boğaç Aksoy, lenf kanseri ile uğraşını etkinlikteki konuklarla paylaştı. Hekimin kendisine kanser kuşkusu ile yaklaştığında kabullenmekte zorlandığını anlatan Boğaç Aksoy sekiz aylık tedavisinin akabinde hastalığı yendiğini belirtti.

Konuklarla umut verici kıssasına yönelik Boğaç, “Burada olmak benim için de memnunluk verici sıkıntı bir 2 yıl geçirdim. Kanser konuk olarak geldi ve geri gönderdim. ‘Kansersin’ dediklerinde inanamadım, 4-5 hastane gezdim. İnsan kendine konduramıyor. Bir çekim esnasında hava baya soğuktu ve sonraki gün terlemeyle uyandım. O bir hafta boyunca sürdü, birinci gittiğim hastanede hekim ‘kanser olabilirsin’ dediğinde hayli sinirlendim, konduramadım. T hücreli lenfoma kanseri teşhisi kondu. Biraz dirençli bir kanser tipiymiş, bugün son radyoterapimi aldım. Aynaya her baktığınız vakit kendinizi değişik hissediyorsunuz. Ben biraz cümbüşe vurdum şu anda makus bir duştan uyanmışım üzere geliyor. Tedavim sürerken kısa sinema çektik. İnşallah memleketler arası sinema şenliklerinde yer alacak. Benim için farklı bir motive kaynağıydı” tabirlerini kullandı.

TAMER: KONUT SAHİBİ OLDUĞUMUZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ

1-7 Nisan Kanser Farkındalık Haftasının ehemmiyetine dikkat çeken Doğtaş Genel Müdür Yardımcısı Erim Tamer, “Dünya olarak fazlaca travmatik bir devirden geçtik. İşlerimizi meskenlere taşıdık. Bu da meskenlere olan bakış açımızı değiştirdi ve konuta yapılan yatırımlar artmaya başladı. İnsanların meskenlerine giriyoruz, bu sebeple Doğtaş olarak sorumluluğumuz büyük formunda konuştu. Çok fazla toplumsal sorumluluk projesi gerçekleştirdiklerini aktaran Tamer; bu biçimdesine değerli bir farkındalığın mesken sahibi olduğumuz için hayli mutluyuz” dedi.

TURNUVANIN KAZANANLARI
Kemer Country Golf Kulübü’nde gerçekleştirilen turnuvada mükafatları Demirören Holding İdare Heyeti Üyesi Erdoğan Demirören, Kemer Country Golf Kulübü Kaptanı Fazilet Kıramer ve Kemer Country Bayan Golf Kulübü Kaptanı Çağla Metin takdim etti.

Bayanlar A Kategorisi birincisi Tülay Turhan, ikincisi Ayşe Canan Ediboğlu, üçüncüsü Şefika Kırçuval Bayanlar B Kategorisi birincisi ise Bahar Gündoğar, ikincisi Nazlı Nazmiye Erdoğan, üçüncüsü Aylin Gülmen oldu. Erkekler A Kategorisi birincisi Henrik Holtoft, ikincisi Selim Alp, üçüncüsü Hakan Özyuvacı ve Erkekler B Kategori birincisi Ferruh Şenkaya, ikincisi Taner Ankara, üçüncüsü Selçuk Erkalır mükafatlarını sahnede aldı. Ladies Nearest to the pin özel mükafatını Nükhet Sebükcebe, Men’s Nearest to the pin özel mükafatını Tugay Akbal, Ladies Longest Drive özel mükafatını Efes Alemdar alırken Men’s Longest Drive özel mükafatı ise Henrik Holtoft’un oldu.