Eldivenlerinizi bağlayın, yüzüğe girin ve yazın – Sanat Gazette

Zoe

New member
Laura van den Berg, geçen Salı akşamı Central Square'deki bir boks spor salonunda partnerinin etrafında dönerek ellerini koruyucu bir şekilde yüzünün önünde kaldırdı ve antrenman eldivenlerine hızlı, hassas vuruşlar yaptı. Sınıftaki diğer kişiler egzersiz aralarında su içmek için duraksadı ama Van den Berg olduğu yerde kaldı, ayak parmakları üzerinde zıpladı ve bir sonraki turda gevşek kaldı.

Geçtiğimiz yaz, kıdemli İngilizce eğitmeni van den Berg, iki paralel yolculuğa çıktı: altıncı romanı “State of Paradise”ı yayınlamak ve bu hafta sonu Waltham'da gerçekleşecek bir boks maçı için antrenman yapmak. Uygulamaların benzer yararlı nitelikleri desteklediğine inanıyor.

Van den Berg, “Bir roman yazmak ve bir dövüş için eğitim almak, sürece büyük bir güven gerektirir” dedi. “Gerçekten yorulduğunuz, bunaldığınız veya mağlup olduğunuz zamanlar olacak ve programınıza güvenmeniz gerekecek. İster bir yazara yönelik programınız günde beş sayfa yazıyor olsun, ister bir savaşçı olarak programınız günlük eğitim seansınıza katılıyor olsun, zaman içinde biriken emeğin gücüne güvenmek zorundasınız.

Van den Berg, Temmuz ayında yayınlanan “State of Paradise”ı yazmaya, kendisi ve aynı zamanda bir kurgu yazarı ve İngilizce kıdemli öğretim görevlisi olan eşi Paul Yoon ile memleketi Florida'da yaşarken salgın sırasında başladı. Bu, çevresinin hava durumu, manzaralar veya aile hayatı gibi yönleri üzerine günlük meditasyon yazma pratiği olarak başladı.

“Bunu yaklaşık altı ay boyunca bir kitaba dönüşeceğine dair hiçbir beklenti olmadan yaptım. Sonra tuhaf bir şey oldu,” dedi van den Berg. “Bu meditasyonları benimki gibi ama aynı zamanda benim olmayan bir sesle yazdığımı fark ettim. Ve bu öne çıkan kahramanın sesiydi.”

Roman, ünlü bir gerilim yazarının hayalet yazarını konu alıyor; Florida'nın nemli küçük kasabasındaki günlük hayatı, aşırı hava koşulları, çukurlar, kayıp insanlar, oturma odasındaki bir tarikat ve kafa karıştırıcı bir sanal gerçeklik cihazı gibi tuhaf olaylarla bozulur. gerçeklik algısına meydan okuyor.

2018 yılında fitness ve zihinsel sağlık için boks yapmaya başlayan van den Berg, Florida'da romanı yazarken rekabetçi boksla daha fazla ilgilenmeye başladı. 2021'de ABD Boks onaylı ilk dövüşünün ardından (ki bunu kendi kararıyla kaybetti), tekrar denemek istediğini biliyordu ama zaman bulabileceğinden emin değildi.

Laura van den Berg bu dönem “Kısa Öykü Sanatı” adlı bir kurgu atölyesi öğretiyor.

Stephanie Mitchell/Sanat Personel Fotoğrafçısı

Van den Berg, “'Ah, bunu gelecek sene kitap yayınlamadığım bir zamanda, programımda daha fazla yer olduğunda yapacağım' gibi hissetmek kolay olabilir” diye hatırladı. “Sanırım bir noktada beklediğim 'soğuk yılın' asla gelmeyeceğini ve hemen dalmaya ihtiyacım olduğunu fark ettim.”

Pittsfield, Massachusetts'teki Cherry Street Boxing'de bir koçun yardımıyla sıkı antrenmanlara başladı. Her biri bir buçuk ila üç dakika uzunluğunda üç raunttan oluşan amatör maça hazırlanmak için hem tekniğe hem de dayanıklılığa odaklandı.

Van den Berg, temmuz ve ağustos aylarındaki kitap turu sırasında bile rutinini sürdürdü; örneğin bir sonraki tur durağına gitmek üzere uçağa binmeden önce San Francisco'daki tepeleri koşmak için erkenden uyandı.

Van den Berg, “Gelecekteki rakibinizin oralarda bir yerlerde olduğunu biliyorsunuz ve onun sabah kalktığını, dövüş gecesinde başarılı olmak için yapması gereken her şeyi yaptığını varsaymalısınız” dedi. “Bu beni motive ediyor.”

Bu dönem van den Berg, “Kısa Öykü Sanatı” adlı bir kurgu atölyesi öğretiyor ve yaratıcı yazarlık alanında kıdemli öğretim üyesi Neel Mukherjee ile birlikte “Kurgu Yazarları için Okumak” dersini veriyor. Zamanını Cambridge ile hafta sonlarını, okul tatillerini ve yazları geçirdiği New York eyaletindeki Hudson Valley'deki evi arasında paylaştırıyor. Cherry Street onun ana spor salonu olmasına rağmen, Cambridge'deyken onu sıklıkla Redline Fight Sports'ta antrenman yaparken bulabilirsiniz.

Sık sık New England bölgesindeki tartışma etkinliklerine seyahat ediyor, birlikte antrenman yapabileceği yeni kadın boksörler arıyor, bu da onu dövüş gecesinde bilinmeyen bir rakiple yüzleşmeye hazırlamaya yardımcı olabilecek bir şey.

Van den Berg, paralel yolculuklarını belgelemek için yazma ve kavganın kesişimi hakkında yazdığı “Dövüş Haftası” adlı bir haber bülteni başlattı. Başlık, son zorlu antrenman seansının ardından maça giden günlere atıfta bulunuyor; bu zamanı bir uçurumun kenarında durmak, “havaya çıkmak üzere olmak üzere” olarak tanımlıyor.

Van den Berg, ister yeni bir anlatı yapısıyla başarısızlık riski, ister ringde yaralanma riski olsun, yazmanın ve boksun belirli bir düzeyde risk ve rahatlık gerektirdiğine inanıyor.

“'Cennet Durumu' kesinlikle şimdiye kadar yazdığım en kişisel kitap. Orada benden çok var, bu yüzden diğer kitaplarımda olmayan bir şekilde duygusal açıdan riskliydi,” dedi van den Berg. “Boksta ne kadar çok yumruk atarsanız o kadar savunmasız olursunuz. Sertleşmenin riski var.”

Hafta sonu mücadelesi yaklaşırken van den Berg kendinden emin hissediyor, bölgenin getirdiği sinirleri kucaklıyor ve hazırlanmak için elinden gelen her şeyi yaptığını biliyor.

Van den Berg, “Sonucun ne olacağını kesin olarak bilmenin bir yolu yok” dedi. “Bir romanın 100 sayfasını bitirdiyseniz, bitirdiğinizde nasıl olacağını kesin olarak söyleyemezsiniz. Bir kavganın sonucunun ne olacağını kesin olarak bilemezsiniz. Sürece derin bir inancınız olmalı, şüphe ve belirsizlik içinde kalıp bu duyguların üstesinden gelebilmeniz için bir hoşgörü geliştirmelisiniz.”