Arina Fedorovtseva Rusya ile gösteri yaptı! Kaptanlık jesti

Yasmin

New member
Fenerbahçe Opet’in geçtiğimiz dönem Rus takımı Dinamo Kazan’dan transfer ettiği başarılı smaçör Arina Fedorovtseva, Rus ulusal grubuyla çıktığı çabada gösteri yaptı.

ARİNA DAMGA VURDU
Yeni dönemde büyük umutlar beklenen Rus smaçör Arina Fedorovtseva çalışmalarını ulusal kadroda sürdüryor. Rusya’nın Ukrayna’yı işgali niçiniyle memleketler arası spor tertiplerine katılamayan Rusya ulusal kadrosu, Moskova ile hazırlık maçı yaptı. Fenerbahçe Opet’te forma giyen Anna Lazareva’nın yer aldığı çabaya Arina damga vurdu.

KAPTAN OLARAK ALANA ÇIKTI
Fenerbahçeli yıldız alana kaptan olaak çıkarken 21 sayı ile gayretin en skorer ismi oldu. Anna Lazareva 19 sayı bulurken Eczacıbaşı’nın yeni transferi Irina Voronkova 19 sayıya ulaştı.

“ÇOK BÜYÜK HEDEFLERİM VAR”
Geçtiğimiz günlerde Rusya’nın devlet kanalı MatchTV’ye konuk olan Rus smaçör Arina, Fenerbahçe ve mesleği hakkında çarpıcı açıklamalara imza attı. İşte Arina’nın yaptığı açıklamalardan satır başları;

Performansı ve gayelerini anlatan Arina; ‘hemen çabucak parladığımı söyleyemem. Çok büyük hedeflerim var. Bu yalnızca uzun seyahatimin başlangıcıdır. Şu anda sahip olduklarım, elde etmek istediklerimin yanında hiç bir şey. Popülerliğimi sakince karşılıyorum. Daha fazla çalışmak ve düzeyimi daha yükseltmek için çalışıyorum.’ açıklamalarıyla devam etti.

RUS BARBIE SORUSUNA YANIT
Voleybol severlerin Fenerbahçe’nin genç yıldızı Arina Fedorevtseva’ya taktıkları ‘Rus Barbie’ lakabıyla ilgili ‘Bunu sevdin mi?’ probleme Rus smaçör; ‘Evet! Alıştım artık niye sevmeyeyim’ cevabını verdi.

“AYRILIK KARARINI SÜRATLİ ALDIM”
Fenerbahçe Opet’e transfer hakkında açıklamalarda bulunan 18 yaşında star; ‘Rusya’dan ayrılma sonucumı hayli süratli bir biçimde aldım. Ailemle konuştum, bunun mesleğim ve gelişimim ismine düzgün bir adım olacağını anladım. Hiç korkmadım, Kazan’a gittiğimde ailemden üç yıl başka kalmıştım.’ dedi.

‘FENERBAHÇE’Yİ HAKİKATEN ÇOK SEVİYORUM’
Fenerbahçe Opet’teki performansı ve kadro verilen vazifeleri hakkında da açıklamalarda bulunan Rus smaçör şunları söylemiş oldu; ‘Takımdaki varlığım benim için bir dönüm noktası oldu. Kulübüm bu talihi bana verdiği epey memnunum. Yöneticiler bana epeyce âlâ yaklaştı ve beni rahatlattı. Fenerbahçe’yi sahiden epeyce seviyorum. Fakat hiç bir şeyi kestirim edemiyorum, her şey epeyce çabuk değişebiliyor.’

‘niçin TÜRKİYE’YE GİTTİĞİMİ UNUTMUYORUM’
Türkiye’ye niye geldiğini ve taraftarın ilgisinden övgüyle bahseden yıldız sportmen;’Fotoğraf çektirmeyi nadiren reddediyorum. Türkiye’ye gittiğim için hayli memnunum. Fakat niye Türkiye’ye gittiğimi de unutmuyorum. Türkiye Ligi, gelişmeme ve oyundaki düzeyimi yükseltmeme yardımcı oluyor.’ dedi.

EN UYGUN 12 VOLEYBOLCU ORTASINDA
Fenerbahçe Opet Bayan Voleybol Ekibinin başarılı smaçörü Arina Fedorovtseva, FIVB’nin “2021 yılının en güzel 12 bayan voleybolcusu” listesinde 8. sırada yer aldı. “2021 yılının en güzel 12 bayan voleybolcusu” listesine Fenerbahçe Opet Bayan Voleybol Grubunun Kaptanı Eda Fazilet Dündar da listede yer alıyor.

LİSTENİN DORUĞUNDA ESKİ FENERBAHÇELİ
“2021 yılının en âlâ 12 bayan voleybolcusu” listesi, Volleyball World tarafınca Milletler Ligi, Avrupa Şampiyonası ve Tokyo Olimpiyat Oyunları üzere 2021 yılının en değerli spor tertipleri baz alınarak hazırlandı. Listenin doruğunda Fenerbahçe’nin eski voleybolcusu Kim Yeon-koung yer alıyor.

PAYLAŞIMLARI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR
Arina Fedorovtseva alandaki muvaffakiyetinin yanı sıra toplumsal medyada paylaştığı fotoğraflarla da büyük ilgi görüyor. Vakit zaman İstanbul seyahatlerine çıkan Rus atlet bu anları paylaşmayı ihmal etmiyor.

TAKİPÇİ SAYISI PATLADI
Transfer belirtildiktan daha sonra 7 bin civarında takipçisi olan atletin kitlesi 28 bine yaklaşmıştı. Rus yıldızın şu anki takipçi sayısı ise 200 bini aştı.