68. Gillette Milliyet Yılın Sportmeni Mükafatları sahiplerini buldu

Yasmin

New member
Bu yıl 68.’si düzenlenen Gillette Milliyet Yılın Sportmeni Mükafatları süper bir merasimle sahiplerini buldu. Volkswagen Arena’da yapılan tertipte, 2021 yılında tepeye çıkanlar mükafatlarını aldı. Gecenin sunuculuğunu Damla Uğurtürk ile Bay J yaptı. Rekor bir iştirakle 5 milyon sporseverin oy kullandığı dünya spor tarihinin en uzun soluklu anketinde Yılın Atleti mükafatı Tokyo Olimpiyatları’nda ülkemize altın madalya kazandıran ulusal okçumuz Mete Gazoz’a gitti.

‘Tek başına başaramazsınız’

Mükafatını Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan alan Gazoz, “Benim için oy kullanan herkese epey teşekkür ediyorum. Olimpiyat şampiyonluğu bir atletin tek başına ulaşabileceği bir şey değil. Ne yaparsanız yapın tek başınıza başaramazsınız. Bu muvaffakiyetin gelmesi için en az sizin kadar isteyen bir gruba gereksiniminiz var. Buradan anneme, babama, ulusal grup antrenörlerime epeyce teşekkür ediyorum. Ayrıyeten federasyonumuza, bakanlığımıza, TMOK’a da teşekkür ediyorum” dedi.

Seçkin konuklar

Geceye Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gençlik ve Spor eski bakanı Osman Aşkın Bak, Demirören Holding İdare Şurası Lideri Yıldırım Demirören, Demirören Holding İdare Konseyi Üyesi Sinan Oktay ve Cemal Demirören, P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya İdare Şurası Lideri Tankut Turnaoğlu, TFF Lideri Nihat Özdemir, TVF Lideri Mehmet Akif Üstündağ, TMOK Lideri Uğur Erdener, Spor Toto Teşkilat Lideri Bünyamin Bozgeyik, Galatasaray Spor Kulübü Lideri Burak Elmas, Beşiktaş Kulübü Lideri Ahmet Işık Çebi, Trabzonspor Kulübü Lideri Ahmet Ağaoğlu ile epey sayıda davetli katıldı.

‘Heyecan verici bir yıl oldu’

Altınyıldız Classics Mükafatını BR Mağazacılık İdare Heyeti Üyesi Enis Habif verdi. Ödül için Mete Gazoz’u sahneye davet eden Habif, “Sporcuları desteklemekten büyük memnunluk duyuyoruz. Sporda heyecan verici bir yılı daha geride bıraktık. Bu süreçte bizi gururlandıran birfazlaca sporcuyu tanıdık” dedi.

Aldığı iki mükafatla geceye damga vuran Mete Gazoz ise şu sözleri kullandı: “Bu ödül için epeyce teşekkür ediyorum. Bizim saha ortasında yaptığımız hoş şeyleri bu biçimde bir gecede takdir etmeniz bizim ismimize fazlaca değerli.”

Gillette Venus Yılın Bayan Atleti: Busenaz Sürmeneli

Gillette Venus Yılın Bayan Atleti Mükafatını, eski voleybolcu ve TMOK üyesi Esra Gümüş Kırıcı deklare etti. Tokyo Olimpiyatları’nda boksta bayanlarda birinci altın madalyayı ülkemize getiren ve tarihe ismini altın harflerle kazıyan Busenaz Sürmeneli mükafatın sahibi olurken şu sözleri kullandı:

“Bu mükafatı bana layık goren herkese teşekkür ediyorum. Ödülümü şu anda yetişmekte olan ve yeni şampiyonlar yaratmak için elinden geleni yapanlara, yeni Busenazlara, yeni Yaseminlere alıyorum.”

‘Türk sporu daha da yükseklerde olacak’

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Sporun güç veren ruhuyla bir ortadayız. Spordaki savımız bir kaç branşta değil. Bunu olimpiyatlarda gösterdik. Bu umudu bir arada güçlendireceğiz. Türk Sporu daha da yükseklerde olacak” dedi.

Rekor oyun kullanıldığı ankette Yılın Atleti mükafatını açıklayan isim Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu oldu.
Çok özel bir gecede olduklarını belirten Bakan Kasapoğlu, “Çok kıymetli konuklar, değerli sportmen arkadaşlarım sizleri hürmetle sevgiyle selamlıyorum. Natürel ki epeyce özel bir gece. Bu gurur gecesi. Heyecan doluyuz. 68 yıldır bu hoş geleneği yaşatan herkesi hürmetle anıyorum. Bugünün temsilcisi, Gillette-Milliyet ailesini ve Demirören ailesini tebrik ederken merhum Erdoğan Demirören’i rahmetle anıyorum” diye konuştu.

“Sporun birleştiren, güç veren ruhuyla bir aradayız” diyen Bakan Kasapoğlu, “Alın terini, emeğini, özverisini en kuvvetli biçimde ortaya koyan atlet kardeşlerimiz için birlikteiz, onlara emek veren antrenörleriyle, federasyonlarıyla birlikteiz. Bu vesileyle tüm spor topluluğunu tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı şöyleki devam etti: “Türk halkının, hanımıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla spora ulaşması olağan ki en büyük amaçlarımızdan biri. Hamdolsun bu gayemizi Sayın Cumhurbaşkanımızın engin vizyonuyla bir yandan bunu gerçekleştirirken, bir yandan da gayelerimizi farklı noktalara taşıyoruz. Spordaki tezimiz bir kaç branşta değil. Bunu olimpiyatlarda en hoş biçimde gösterdik. Atletlerimiz hem olimpiyat birebir vakitte paralimpik oyunlarında büyük bir gurur yaşattı. Bu umudu birlikte güçlendireceğiz. Türk sporu yarınlarda epeyce daha yükseklerde olacak. Sporun tüm paydaşları bizim için epeyce kıymetli. Sporun basın işçilerini de tebrik etmemiz gerekiyor.”

Erdoğan Demirören Büyük Mükafatı Etnospor’un

Mükemmel gecede Erdoğan Demirören Özel Mükafatı de sahibini buldu. Demirören Holding İdare Heyeti Üyesi Sinan Oktay ve Demirören Holding İdare Konseyi Üyesi Cemal Demirören mükafatı açıklamak için sahneye geldi.

Sinan Oktay yaptığı açıklamada “Değerli paydaşlara fazlaca teşekkür ediyoruz. Bu mükafatın bizim için değerli bir manası var. Farkındalık yaratan kuruma mükafatı vereceğimiz için gururlu ve memnunuz. bir daha bu mükafatı açıklamak için kelamı Cemal Demirören’e veriyorum” dedi. Cemal Erdoğan ise Dünya Etnospor Konfederasyonu’nu deklare etti.

Mükafatı alan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanvekili Dr. Hakan Çıkarı ise “Milliyet ailesine teşekkür ediyorum. Merhum Erdoğan Demirören’i bir kere daha rahmetle anıyorum” diye konuştu.

Namık Sevik Özel Mükafatı İrfan Kurtulmuş’un

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Direktörü Mete Belovacıklı, Namık Sevik Özel Ödülü’nü Milliyet Danimarka temsilcisi İrfan Kurtulmuş’a verdi.
Belovacıklı, Kurtulmuş’un ismini açıklarken, “Bu mükafatın Milliyet ailesi için özel manası var. Spor yayıncılığını değiştiren, dönüştüren bir isim. Bu müsabakaya yol gösteren bir isim. Kendisini rahmetle anıyoruz. Son 7 yılda bu yolda bizimle birlikte yürüyen Gillette’e, bu tertibe büyük emek harcayan Sportsnet Group ve spor adamı olarak Ahmet Gülüm’e teşekkür ediyorum” tabirlerini kullandı.İrfan Kurtulmuş ise “Milliyet’in 42 yıldır Danimarka temsilcisiyim. Namık abiyi rahmetle anıyorum. Beni acemi bir spor muhabiri ve temsilci olarak 1980’de işe almıştı. Bu mükafatın benim için fazlaca büyük manası var” diye konuştu.

Gillette Yılın Futbolcusu: Hakan Çalhanoğlu

Gillette Yılın Futbolcusu mükafatını Milliyet Spor Servisi Müdürü Tayfun Bayındır deklare etti. Bu kategoride tepeye çıkan isim ise Hakan Çalhanoğlu oldu. Inter’in maçlarından dolayı ulusal ekip kampının akabinde çabucak İtalya’ya gidip geceye katılamasa da deneyimli oyuncu görüntü temas ile açıklamalarda bulundu.Milli kadronun yeni kaptanı, “Bu kıymetli ankette oy kullanarak beni bu mükafata layık nazarann vatandaşlarımıza epeyce teşekkür ediyorum. Bu ödül beni hem gururlandırdı, tıpkı vakitte Türk halkına karşı sorumluluğumun ne kadar büyük olduğunu bir sefer daha hatırlattı. Ülkemizi İtalya’da temsil ediyorum. Bu ödül beni daha fazla motive edecektir” dedi.

‘P&G’den dayanağa devam’

P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya İdare Şurası Lideri Tankut Turnaoğlu gecede yaptığı konuşmada evvela 68 yıldır düzenlenen bu aktifliğe 7 yıldır Gillette markasıyla takviye verdiklerini belirterek, “Bu sene rekor iştirak oldu, 5 milyon oy kazananları belirledi” dedi.
2021’in spor yılı olduğuna dikkat çeken Turnaoğlu, “P&G olarak olimpiyatların en büyük destekçilerinden biriyiz. Tokyo’da 30 sportmen ve annesine dayanak açıklamıştık. Bu atletlerden 29’u yarıştı, 12 tanesi de madalya kazandı. Altın madalyalı isimler Mete Gazoz ve Busenaz Sürmeneli de bunlardan ikisi” diye konuştu.

2024 Paris Olimpiyatları’nda da dayanaklarının devam edeceğini vurgulayan Turnaoğlu, “Bu defa 35 atlet ve annesine takviye olacağız. Paralimpik atletlerimiz da bu atletlerin ortasında olacak. Ben bütün anne ve babaların çocuklarını erken yaşta spora başlatmalarını tavsiye ediyorum” sözlerini kullandı.

Yılın Gillette Üzere Hareketi Mükafatı İlhan Palut’tan

Yılın Gillette Üzere Hareketi mükafatı Vanspor ile oynadıkları kupa maçında rakipten bir oyuncu sakatlandıktan daha sonra gol atan ve akabinde da bu yüzden Vanspor’un gol atmasına müsaade veren İttifak Holding Konyaspor Teknik Yöneticisi İlhan Palut’a gitti.

Kulüp ismine mükafatını P&G Türkiye ve Kafkasya İdare Heyeti Lideri Tankut Turnaoğlu’ndan alan Lider Fatih Özgökçen, “Konya Mevlana kenti, müsamaha kenti… Biz bu müsamahayı sporun her alanına yansıtmaya çalışıyoruz. Bu hareket atletlerimiz ve teknik heyetimizden geldi fakat biz de idare olarak bir an düşünmedik” dedi.

Sultanlar tepeyi sevdi

A Ulusal Bayan Voleybol Kadrosu üst üste ikinci kere Yılın Ekibi seçildi. Voleybol Federasyonu Lideri Mehmet Akif Üstündağ, “Bu büyük bir gurur. Bu hoş yürekli kızlarımızı cani gönülden kutluyorum” sözlerini kullandı.

Yılın ekibi mükafatını Gençlik ve Spor eski bakanı Osman Aşkın Bak ve TMOK Lideri Uğur Erdener açıklarken, ödül A Ulusal Bayan Voleybol Ekibine gitti.

Bak yaptığı açıklamada, “Marifet iltifata tabidir. Milliyet ailesini tebrik ediyorum. Türk sporu güzel yolda. Olimpiyatlarda bunu gördük. Tüm spor ailesini tebrik ediyorum. Yeni muvaffakiyetler Türk sporunun olacak. Bu noktada sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Akabinde kelamı ulusal ekipten Simge Aköz alırken, “Türkiye’nin kuvvetli bayanlarını temsil ettiğimiz için fazlaca memnunuz. Grubumuzun başardıkları sahiden kusursuz. İnşallah bunun devamı gelir” diye konuştu.

Demirören ailesine teşekkür

Merasimde TVF Lideri Mehmet Akif Üstündağ da kelam aldı. Üstündağ, “Bu büyük bir gurur. Bu hoş yürekli kızlarımızı cani gönülden kutluyorum. Bu muvaffakiyetlerin elde edilmesinde emeği geçen herkese fazlaca teşekkür ediyorum. Bu ödül merasimini uzun yıllardır devam ettiren Demirören ailesine de fazlaca teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

Otokoç 2. El Voleybolun Emniyetli Eli: Simge Aköz

Otokoç 2. El Voleybolun Emniyetli Eli mükafatını, Otokoç Otomotiv Genel Müdür İnan Ekici verdi. Ekici, “Otokoç 2. el markamızla Bayan Voleybol Ulusal Grubumuzu destekliyoruz. Bayanların yanında olduğumuzu göstermek için de son olarak Cam Tavan Otomobilde Hoş sloganıyla bir kampanya başlattık. bayanın önündeki pürüzleri kaldırmak için bir hassaslık oluşturmaya çalıştık. Bu ödül merasiminde de biroldukça bayan atletimiz olması fazlaca güzel” diye konuştu.

Mükafatı ise Eczacıbaşı Dynavit ve Bayan Voleybol Ulusal Takımı’nın liberosu Simge Aköz aldı. Aköz, “Türkiye’nin kuvvetli bayanları olan, biroldukca muvaffakiyete imza atan ekip arkadaşlarım ismine alıyorum bu mükafatı. Hayal ettiği şeylerden vazgeçmeyecek, korkmayacak insanlara umut veren bir ödül olur bu. Bayanların öne çıkması için ön ayak olmak nitekim büyük bir gurur” dedi.

Yılın Çıkış Yapan Sportmeni: Alperen Şengün

Merasimde Yılın Çıkış Yapan Sportmeni kategorisinde tepeye Beşiktaş’tan transfer olduğu Houston Rockets’ta ülkemizi muvaffakiyetle temsil eden Alperen Şengün çıktı.

Mükafatı TFF Lideri Nihat Özdemir açıklarken, oğlu ismine mükafatı alan Kemal Şengün, “Bu mükafatı çocuğum ismine aldığım için fazlaca gururluyum. İnşallah ülkemizi NBA’de uzun yıllar temsil eder ve bizleri tekrar gururlandırır” dedi.NBA’de dönem devam ettiği için merasime katılamayan Alperen ise geceye gönderdiği görüntüsünde, “bu biçimde büyük bir tertipte aday gösterilmek büyük bir memnunluk. Bu mükafata beni layık bakılırsan herkese fazlaca teşekkür ediyorum. Her vakit ülkem için bayrağım için en düzgün biçimde çalışmaya devam edeceğim” sözlerini kullandı.

Socios.com Taraftar Etkileşim Mükafatı: Etkileşimin başkanı Galatasaray

Socios.com Taraftar Etkileşimi Mükafatı, Galatasaray’a gitti. Socios.com Kurucusu ve Üst Yöneticisi Alex Dreyfus’tan mükafatı alan Galatasaray Kulübü Lideri Burak Elmas, “Bizler kulüpler olarak farklı platformlardan gelirler yaratmaya çalışıyoruz. Socios.com’un da kulüplere büyük takviyeleri oldu. Bu dayanak muahedesi merhum liderimiz Mustafa Cengiz devrinde imzalanmıştı. Kendisini anıyorum. Bu mükafatı almamızı sağlayan taraftarımıza da ayrıyeten teşekkür ediyorum” dedi.

Yılın Paralimpik-Engelli Sportmeni / Ekibi Mükafatı

‘O kupa fragmandı’

Yılın Paralimpik Engelli Sporcusu/Takımı mükafatını Spor Toto Teşkilat Lideri Bünyamin Bozgeyik, Ampute Ulusal Futbol Takımı’na verdi. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Lideri Muaz Ergezen şu sözleri kullandı:

“Bizler yalnızca alanda gayret etmediğimizi, beraberinde azmimizle yüreklerinizin sol yanınıza taht kurduğumuzu biliyoruz.”Kaptan Bülent Çetin de “Geçen sene Avrupa Şampiyonası’nda kupayı kaldırdık. Oradaki fragmandı. Darısı bu yıl ülkemizde yapılacak olan Dünya Şampiyonası’na. Dayanaklarınızın devam etmesini diliyoruz” diye konuştu.

Milka Yılın Kayak Sportmeni Mükafatı: Ada Göney

Milka Yılın Kayak Atleti mükafatı Ada Göney’e gitti. Ulusal sportmen, mükafatını Mondelez International Türkiye Genel Müdürü İhsan Karagöz’den aldı. Karagöz mükafatı açıklarken yaptığı konuşmada, “Milka 27 yıldır kayak sporuna takviye veriyor. Geleceğin kayak ulusal kadrosunu yaratmak istedik. Gençler adım adım geliyor” dedi.

Merasimde gözyaşlarını tutamayan Göney ise “Bu mükafata layık görülmenin gururunu sizlerle paylaşmaktan memnunluk duyuyorum. Bugüne gelmemde hissesi olan aileme, antrenörlerime, tüm okul öğretmenlerime, Kayak Federasyonu Liderimize, Milka ailesine ve İhsan Bey’e de dayanakları için teşekkür ediyorum. Ailemde ulusal formayı giyme gururuna erişen ikinci şahısım. Bu yüzden dedem Metin Türel’i de anmak istiyorum” tabirlerini kullandı.

McDonald’s Kırmızı-Beyaz Bayanlar Mükafatı

‘Kadınların yolu aydınlandı’

McDonald’s Kırmızı-Beyaz Bayanlar Mükafatını, McDonald’s Türkiye Genel Müdürü Oğuz Uçanlar, A Ulusal Bayan Futbol Ekibi Teknik Yöneticisi Necla Güngör Kıragası’nın kazandığını deklare etti.

Uçanlar merasimde yaptığı konuşmada, “Tüm bayanları her ortamda destekliyoruz. Bayan adayların olması bizi epey memnun etti. Ödül, varlığıyla birfazlaca bayana örnek olan A Ulusal Takım’ın birinci bayan teknik yöneticisi, epey kıymetli hocamız sevgili Necla Güngör’ün” dedi.

Güngör şöyleki konuştu: “Bu almış olduğum ödül epeyce kıymetli. Antrenör olarak kendimi ispat ettim. Değerli sponsorumuz McDonald’s’tan bu mükafatı alıyorum. Bize verilen takviyelerle bayan futbolcuların ve bayan antrenörlerin yolu aydınlandı. Herkese fazlaca teşekkür ediyorum.”

AXA Sigorta Yılın Antrenörü: Giovanni Guidetti

AXA Sigorta Yılın Antrenörü Ödülü’nü A Ulusal Bayan Voleybol Takımı’nın son senelerda adeta çehresini değiştiren ve şimdi her tertipte savlı duruma getiren Giovanni Guidetti aldı.

Mükafatı AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken açıklarken şu tabirleri kullandı:

“45 yıl evvel kupon keserek oy verdiğim bir tertipte ödül vermek üzere keyifli bir rol üstlendim. Gillette-Milliyet işbirliğine teşekkür ediyorum. Bu mükafatın fazlaca çekişmeli geçmesi de başka bir memnunluk.”

A Ulusal Bayan Voleybol ve Vakıfbank Ekibi Başantrenörü Giovanni Guidetti ise “Herkes bizi görüyor. Buz dağının ucunu görüyor. Altta hayli büyük tertip var. Ben onlara teşekkür ediyorum. Bu genç bayanların muvaffakiyetlerini kutlarım” diye konuştu.

Old Spice E-Spor mükafatı Futbolist’in

P&G Türkiye, Orta Asya ve Kafkaslar’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Onur Yaprak, Old Spice E-Spor Ödülü’nün Futbolist’e gittiğini deklare etti.

Onur yaptığı konuşmada, “Bizim bir fazlaca spor kolunda sponsorluklarımız var. Bizim için en gurur vericisi Olimpik Anneler projesi. Günümüzün en tanınan sporu ise E-Spor. Dünyada 1 milyar takipçisi olan bir spor kolu. Biz de P&G olarak desteğimize devam edeceğiz” dedi.

Mükafatı alan Sinan Dursunoğlu ve Furkan Yüksel de “Biz hayli yeni bir spor branşıyız. 58 atletle ülkemizi temsil etmeye çalışıyoruz. Bu mükafatı Futbolist ailesi ismine alıyoruz. Gümbür gümbür geliyoruz” diye konuştular.